© 35media.ro

Cu cortul în Munții Vrancei într-o noapte de iarnă

Pentru anul 2020 ne-am făcut planuri pentru câteva ieșiri din tumultul vieții de oraș așa cum va-am povestit câte ceva aici.

Prima dintre ieșiri ne doream să fie cu cortul, o noapte și neaparat să avem zăpadă. Iar cum în zona noastră nu a nins și nici nu erau prognoze că va ninge în curând ne-am hotărât să schimbăm puțin planurile (aveam plănuit să facem această ieșire în Munții Măcin). După lungi frământări și cu consultanță din partea lui Bogdan Tilvaru pe care nu îl cunoșteam personal am decis să mergem în patria urșilor, golul Lepșei din Munții Vrancei.

Era sâmbătă dimineață, ne-am trezit cu noaptea în cap. Ni s-a alăturat și Daniel Tudorache și am plecat spre Focșani de unde l-am luat pe Bogdan. Am băut o cafea, am mâncat câteva bunătăți pregătite de Bogdan și soția lui (promitem că mai venim) după care am plecat la drum. Urma să ne hotărâm în ce loc vom campa având mai multe variante schițate. Dar pentru că în zonă nu mai era așa multă zăpadă singura variantă unde o puteam găsi era în patria urșilor din Județul Vrancea. Am ajuns undeva aproape de granița dintre județele Vrancea și Covasna unde am și lăsat mașina după care am urcat circa 30-40 de minute până unde aveam să campăm. Inițial am vrut să campăm în golul Lepșei dar fiindcă bătea vântul destul de tare ne-am pus cortul undeva într-o margine de pădure.

Am montat cortul, am început să adunam lemne ascunse sub zăpadă și am făcut focul.

Spre seară am pregătit câțiva cârnăciori la foc și din momentul ăla ne așteptam să avem musafiri la masa. Imediat ce se înnoptase, stand in jurul focului am auzit un zgomot ce părea a fi un mormăit de urs urmat de pași greoi, apăsați, în stratul înghețat de zăpadă. A fost momentul în care Bogdan a devenit curios să vadă ce animal ne da târcoale și momentul în care noi ne-am liniștit. Dacă îl ataca pe Bogdan se sătura cu el și noi scăpam :). Dar zgomotele au început să se audă din ce în ce mai încet, semn că acesta se îndepărta iar noi liniștiți ne-am așezat din nou în jurul focului și am pregătit bunătăți culinare dintre cele mai alese :).

La somn am mers câte doi, ceilalți doi rămânând să stea de pază și să întrețină focul. Dimineață când ne-am trezit eram încântați că deși peste noapte temperatura a scăzut pe la -6 grade nu ne-a fost frig si deși am dormit câte 3 ore fiecare, am reușit să ne odihnim destul de bine.

Am pregătit pentru micul dejun o delicioasă omletă cu cârnați și brânză și banana split (Bogdan, trebuie să mai aduci cârnați și data viitoare). Apoi am strâns cortul și bagajele și ne-am întors la mașină. Deși am mirosit câteva zile a fum a meritat pe deplin o astfel de ieșire.

Vă lăsăm să urmăriți în continuare filmul ieșirii de care v-am povestit mai sus:

Mulțumim Bogdan pentru suport și prietenia ta. Și evident, pentru cârnați. 🙂

Promitem să mai facem astfel de ieșiri, poate chiar să mai reușim una tot în această iarnă.

6 thoughts on “Cu cortul în Munții Vrancei într-o noapte de iarnă”

  1. mi ati dat sah mat cu ardeii aia umpluti. de ce nu ati scris si reteta ca sa vedem si noi ce ati mancat? 🙂

    • Poti incerca sa faci si acasa, la cuptor. Nu ies la fel de buni ca la jar in natura, alaturi de prieteni, dar poti incerca 😀
      In ardeiul gras noi am pus: telemea de vaca, un ou, cartof copt si carnat. Cartoful e de preferat sa fie copt inainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente pentru ca se coace mai greu iar celelalte ingrediente au nevoie de foarte putin timp pentru a se coace.

Leave a comment