Aveam in plan o iesire in natura pentru luna iulie si am ales sa mergem pe Transfagarasan. Muntii Fagaras sunt vestiti pentru peisajele unice, poate si pentru ca majoritatea varfurilor din top 100 cele mai inalte varfuri din Romania sunt din muntii Fagaras.
Zis si facut, ne-am pus in miscare impreuna cu inca doi buni prieteni cu care am mai iesit de cateva ori la fotografiat: Florin si Viorel (pe Florin il puteti urmari pe Instagram).
Am plecat cu noaptea-n cap si am reusit sa ajungem sus pe Transfagarasan in jurul orei 09.30. Am avut noroc pe toata perioada weekendului de o vreme foarte buna si am reusit sa urcam in ambele zile pe creasta prin șaua Capra.
In prima urcare am petrecut mult timp admirand intreaga zona din șaua Capra, am coborat la lacul glaciar Capra (2.230m), iar Florin si Viorel au urcat pe varful Vânătarea lui Buteanu (2.507m). De jos de la lacul Balea pana sus in șaua Capra am facut cam o ora, timp in care ne-am oprit de mai multe ori pentru a face fotografii, dar si pentru a ne odihni. Din șa pana la lacul glaciar Capra (2.230m) ajungi in aproximativ 10 minute, iar privelistea este minunata daca ai parte de vreme buna. Din șaua Capra pana pe varful Vânătarea lui Buteanu (2.507m) Florin si Viorel au facut putin peste o ora la urcare.
Seara am cautat un loc din care sa fotografiem masinile care tranzitau Transfagarasanul. Am cautat un loc de unde sa surprindem o imagine de ansamblu cu toata acea priveliste minunata si am ramas destul de sus pe traseu. Perioada favorabila pentru a obtine cadre faine aici credem ca este la inceputul orei albastre, cand inca mai este ceva lumina pe cei doi pereti muntosi din stanga si din dreapta soselei. In a doua jumatate a orei albastre daca nu aveti lumina reflectata de luna, cei doi pereti muntosi va vor iesi foarte intunecati, fara textura.
In functie de echipamentul foto pe care il aveti puteti incerca mai multe tehnici fotografice pentru a obtine cadrul perfect pentru voi. Un lucru este clar: aveti nevoie de trepied pentru expunerile lungi si recomandam folosirea unei telecomenzi (cu fir sau fara) pentru declansare. Puteti incerca sa faceti expuneri foarte lungi de pana la 2-3 minute pentru a strange cat mai multe lumini de la masinile care tranziteaza Transfagarasanul sau puteti imbina mai multe cadre pentru a obtine un rezultat similar.
A doua urcare am facut-o tot prin șaua Capra, doar ca odata ajunsi sus am ales sa inconjuram lacul Balea pe creasta si sa coboram inapoi spre Balea prin șaua Doamnei. Pe acest traseu am urcat pe varful Capra (2.494m). Tot traseul de la lacul Balea prin șaua Capra, varful Capra, șaua Patinului, varful Paltinu, șaua Doamnei si inapoi la lacul Balea a durat aproape 5 ore. Am facut multe opriri pe traseu, unele si de peste 10 minute in care am facut fotografii, am mancat, ne-am hidratat, ne-am relaxat si am admirat minunata priveliste. Din nou am avut parte de o vreme foarte buna si am profitat de ea la maxim.
A fost o iesire faina in care am reusit sa ne atingem mare parte din obiectivele propuse. Vremea a fost in echipa noastra de data asta.
Pana la urmatoarea iesire va uram „lumina buna”. 😉
super poze ati facut bravo
Multumim Andrei!
Ce fotografie ti-a placut cel mai mult?
cele 3 cu luminile de la masini
Și mie tot alea mi s-au părut cele mai „wow” ☺
Notat, o sa mai facem 😉