© 35media.ro

Ne-am jucat cu focul și cu lâna de oțel

Bun, a sosit momentul pentru primul articol pe blogul 35media.ro. In sfarsit!
Discutam cu Liviu și ne întrebam cu ce sa incepem? Scrii tu? Scriu eu? Hai sa scriem amandoi si punem cap la cap, trebuie sa iasa ceva. Dar totusi, despre ce sa scriem? In vreo 4 ani de zile am tot adunat amintiri si experiente impreuna, cu care sa incepem? Si hop a aparut scanteia. Da, scanteia la propriu.
Imi aduc aminte ca treaba asta a inceput intr-o perioada mai aglomerata, cu serviciu, evenimente si ne tot gandeam ce sa mai facem, sa fie diferit si sa ne mai relaxam putin. Pentru ca nu puteam sa ne luam cateva zile libere ca sa iesim undeva in codru la fotografiat, am cautat sa facem ceva pe langa casa si sa fie seara in putinul timp liber.

Asa am ajuns sa facem light painting cu lana de otel

Prima incercare a fost pe malul dunarii. Am zis ca daca tot ne jucam cu focul macar sa fim langa apa. Am folosit orasul Galati pe post de fundal, am bagat lana de otel in telul legat cu sfoara, am aprins lana de otel, am apucat bine de sfoara si am inceput sa o invartim si sa desenam cu scantei. Ne-a placut. Dupa ce ne-am uitat pe ecranele aparatelor si am vazut ce a iesit, ne-a placut si mai mult. Nu va zic ce incantati am fost cand am vazut fotografiile pe monitoare 😊

Cititi pana la final pentru ca va spunem cateva secrete foarte importante pentru acest tip de fotografie 😉

Si pentru ca era perioada cu evenimente, am continuat sa invartim lana de otel deasupra unui cuplu drag noua.

Apoi din intamplare ne-a venit ideea sa incercam ceva creativ cu lana de otel si intr-un loc parasit. Am gasit locul perfect si ne-am apucat de invartit.

Dupa o perioada am prins in sfarsit un weekend in care am putut pleca prin dobrogea la fotografiat si nu ne-am putut abtine, am luat si lana de otel cu noi. Am tot invartit-o pe la Cetatea Enisala si pe malul lacului Razim.

Acum sincer… ni s-a facut dor sa iesim iar cu lana de otel la joaca. Promitem ca o sa revenim cu fotografii noi in curand!

Asa cum v-am promis mai sus, va spunem cateva aspecte foarte importante pentru acest tip de fotografie 😉

Va recomandam sa tineti cont de ele cand vreti sa fotografiat lana de otel in timp ce arde. Este vorba totusi de un metal incins care se topeste. Iata recomandarile noastre:

  • Scanteile care sar este posibil sa va atinga corpul si hainele. Purtati ceva care sa va acopere mainile si eventual sa fie dintr-un material ignifug. Materialele sintetice se vor perfora usor, asa ca nu purtati haine bune pe care doriti sa le mai purtati cu alta ocazie. Folositi o salopeta daca aveti.
  • Cel mai important accesoriu necesar: un tel (folosit in bucatarie la amestecat ingrediente) Cautati unul solid de inox, nu folositi de plastic pentru ca se va topi. Gasiti si pe emag la 7 lei: http://bit.ly/2K2lBqS. In tel veti indesa lana de otel.
  • Va mai trebuie o sfoara. De ea veti lega un capat al telului si cu ajutorul ei veti invarti telul.
  • Brichete nu bricheta. Luati de rezerva macar una daca nu mai multe pentru ca puteti avea surpriza sa nu mai aveti cu ce sa aprindeti lana de otel.
  • Lana de otel, trebuie sa fie cea mai fina. In magazinele de bricolaj gen Brico Depot sau Dedeman le gasiti pe granulatie de la 0 pana la 3. 0 e cea mai subtire si singura cu care veti putea reusi sa faceti treaba buna. Celelalte mai groase nu se vor aprinde si nu aveti ce face cu ele. Gasiti lana de otel si online pe emag: http://bit.ly/lana_de_otel, in cazul in care nu aveti magazine de bricolaj in oras.
  • Sa nu uitati trepiedul acasa. Expunerile trebuie sa fie lungi de 15-30 de secunde pentru a aduna cat mai multe scantei care zboara.

Spor la fotografiat!

2 thoughts on “Ne-am jucat cu focul și cu lâna de oțel”

  1. ma duc sa cumpar
    sper sa-mi iasa si mie
    cat de repede trebuie invartit ca sa sara scanteile

    • Ideea e simpla: cu cat invarti mai repede cu atat scanteile vor sari mai sus si vei avea un efect mai frumos in fotografii.
      Mult succes!

Leave a comment