© 35media.ro

La fotografiat prin Roma cu Olympus OM-D E-M1 Mark II și două obiective din gama PRO

In mijlocul lunii octombrie 2019 am fost plecati in Roma pentru primul nostru #35mediaPhotoTour. A fost si prima noastra iesire in afara tarii doar pentru a face fotografii. Au fost 4 zile pline in care si vremea a tinut cu noi si am profitat la maxim de ce poate oferi sistemul Olympus pe care l-am avut in bagaj, doua aparate foto mirrorless si doua obiective din gama PRO:

Va spunem pe scurt pe ce am mizat cand am cerut de la Olympus Romania cele doua aparate:

  • Pe stabilizarea fara egal pe 5 axe din aparatele Olympus
  • Pe dimensiunea redusa a aparatelor impreuna cu cele doua obiective
  • Pe posibilitatea de a realiza fotografii HiRes de 50 de megapixeli
  • Pe functia Live Comp care este unica (inca) si care ofera posibilitati creative imense
  • Filmare 4k@30fps impreuna cu stabilizarea pe 5 axe
  • Pe Ecranul complet articulat ce poate fi vazut din aproape orice unghi
  • Pe construcția robusta atat pentru aparat, cat si pentru obiective, rezistente la foiala


Am mizat mult pe cele doua aparate Olympus si am profitat cat am putut de mult pe stabilizarea de care va ziceam mai sus, atat la exterior in lumina naturala slaba (la rasarit sau la apus), dar mai ales la interior in biserici si muzee unde nu este permisa folosirea trepiedului sau a blitului. Aici aparatele Olympus si-au aratat muschii in materie de stabilizare si ne-au facut sa uitam in rucsac celelalte aparate foto pe care le mai aveam cu noi: doua DSLR-uri Nikon full frame si un mirrorles Sony tot full frame. Va povestim despre ele in alte articole in zilele ce urmeaza.

Cu E-M1 Mark II impreuna cu obiectivul M.Zuiko 12-40mm F2.8 PRO poti fotografia din mana (fara trepied) fara probeleme la 12mm (24mm echivalent full frame) cu timpi lungi de expunere de pana la 1 secunda sau chiar mai mult daca te antrenezi sau daca te poti sprijini cu corpul de o cladire sau un copac, iar cu obiectivul M.Zuiko 7-14mm F2.8 ED PRO in plaja 7-10mm (14-20mm echivalent full frame) am reusit sa fotografiem si la 2 secunde fara trepied, din mana, fara sa avem imaginea miscata. Stabilizarea pe 5 axe din E-M1 Mark II este incredibila si inca este greu de egalat de catre ceilalti producatori de aparate foto. Imaginati-va filmarile 4k ce pot fi facute fara gimbal 😉

Nu vrem sa va mai tinem mult cu vorba, asa ca va lasam mai jos o serie de fotografii facute in minunatul oras Roma cu Olympus OM-D E-M1 Mark II impreuna cu cele doua obiective de care va povesteam mai sus: M.Zuiko 7-14mm F2.8 ED PRO si M.Zuiko 12-40mm F2.8 PRO.

Asta a fost aventura noastra #35mediaPhotoTour la Roma cu Olympus OM-D E-M1 Mark II impreuna cu cele doua obiective: M.Zuiko 7-14mm F2.8 ED PRO si M.Zuiko 12-40mm F2.8 PRO.

Puteti urmari aventurile #35mediaPhotoTour si pe Instagram! 😉

12 thoughts on “La fotografiat prin Roma cu Olympus OM-D E-M1 Mark II și două obiective din gama PRO”

Leave a comment