© 35media.ro

Muntele Ciucas ne surprinde din nou. Vreme calduroasa pe final de octombrie

Am profitat de cea mai bună vreme pe care am putut-o avea la finalul lunii octombrie și am urcat din nou pe Ciucaș. Am avut parte de soare puternic și cer atât de senin încât temperatura a urcat lejer la peste 18-20 grade chiar și pe vârful muntelui. Nu puteam spera să avem condiții mai bune de atât.

Tot traseul a fost plin de turiști care au profitat la fel ca noi de ultima vreme atât de bună din an. În afară de câteva pale de vânt și câțiva nori prin care am trecut în fugă, vremea a fost ideală pentru o plimbare pe munte.

Am ales varianta mai simplă și cea mai rapidă pentru a ajunge pe Vârful Ciucaș, pe traseul cu dungă roșie cu plecare de la Cabana Vârful Ciucaș la care am ajuns cu mașina 4×4. Aveți aici locația pe Google Maps de lângă fabrica de apă Keia unde puteți parca și de unde se pleacă spre cabană fie pe jos pe traseu, fie cu o mașina 4×4. Puteți suna la cabană pentru a vă trimite o mașina 4×4 la unul din numerele: 0727149800 sau 0725431318. Costul transportului este de 10 lei pentru un adult și 7 lei pentru copil. Aceleași tarife sunt valabile și pentru întoarcere (valabile în octombrie 2022).

În această plimbare pe Ciucaș am făcut fotografii doar cu telefonul din dotare (Samsung Galaxy S22 Ultra) pentru că aparatul foto a rămas jos în mașină. Dar, așa cum știm deja, cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai la tine 😉

Am trecut cu destulă energie în mai puțin de o oră prin locul unde cu un an și jumătate în urmă am ajuns cu greu prin ceață, ploaie, lapoviță și zăpadă. Locația este situată imediat după Țigăile Mari (1.844m). Vă las aici un link către articolul în care am povestit cum am dormit pe Ciucaș în cort pe zăpadă în luna mai 2021. A fost ceva de excepție din toate punctele de vedere. 😀

Locul este unul deosebit, așa cum îmi aminteam, dar acum condițiile meteo au fost total diferite. Și peisajul a fost puțin schimbat pentru că natura era îmbrăcată încă în haine de sezon cald.

Înaintând spre vârf am trecut pe lângă vestita formațiune numită „Babele la sfat” situată la 1.860 de metri. Odată ajunși până aici mai sunt doar 90 de metri diferență de nivel până la Vârful Ciucaș.

După ceva mai bine de o oră și jumătate am atins Vârful Ciucaș, care ne-a întâmpinat cu ceva curenți de aer mai puternici. Vântul nu ne-a gonit și bine am făcut că am rezistat acolo sus pentru că după câteva minute s-a liniștit și am profitat de priveliștea minunată de la 1.954m (Vf. Ciucaș). Eram deasupra norilor și la propriu și la figurat!

La întoarcere, până la cabană am făcut mai puțin de o oră. Am fost tot timpul cu ochii după peisajul care ne uimea parcă la fiecare pas. Plafonul de nori dansa în jurul muntelui și din când în când se lovea de Țigăile Mari.

Noi coboram încet pe același traseu marcat cu dungă roșie, iar turiștii tot continuau să urce. A fost se pare o zi plină pe Ciucaș.

Unii au urcat cu mașina chiar mai sus de Cabana Vârful Ciucaș. Arată bine în fotografii mașina, dar parcă tot făcut la pas e mai frumos muntele.

Ajunși înapoi la Cabana Vârful Ciucaș, chiar dacă era cam aglomerat am decis să așteptăm și să mâncăm o porție de „ceva tradițional”. Vă recomand bulzul, a fost foarte bun 😉

Dragă Ciucaș, să ne revedem sănătoși curând!

Leave a comment